piahelder | Over mezelf
7676
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-7676,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.1.2,vc_responsive
 

Mag ik me even voorstellen?

 

Ik ben Pia Helder met een passie voor het ondersteunen/begeleiden en coachen van mensen tijdens de verschillende transities in werk en tijdens het leven. Vanuit de talenten en de kracht die ieder mens zo uniek maakt!

 

Tijdens mijn leven heb ik verschillende keurslijven met veel passie aangetrokken en vernieuwd. Zoekende naar de juiste pasvorm en uitgroeiend naar nieuwe pasvormen. Om uiteindelijk in 2006 te gaan werken vanuit mijn eigen pasvorm, het trainings- en coachbureau PiaHelder. De verschillende keurslijven hebben mij gepast als een swimmsuit, als een tweede huid.

Pia

Wat zijn mijn drijfveren?

 

Als professional wil ik de ander ondersteunen bij de persoonlijke groei. Ieder mens heeft talenten die ingezet kunnen worden tijdens ons leven. Het zichtbaar worden van deze talenten, het omarmen van de eigen talenten en deze effectief inzetten vereist een intensief leerproces. Het ondersteunen van deze leer- en ontwikkelprocessen is de kern van wat ik doe. Leren en ontwikkelen vanuit gezamenlijkheid, leren van en met elkaar, dat is mijn passie.

 

Levenservaringen

 

Vanuit mijn (wijk-)verpleegkundige achtergrond ben ik werkzaam geweest bij Careyn als opleidingsadviseur. Na het volgen van de leergang Opleidingskunde bij Kessels&Smit heb ik de stap gezet als zelfstandig trainer, coach en adviseur. Ik heb diverse verandertrajecten zowel binnen de zorg als het bedrijfsleven (o.a. bij OCE en het MKB) ondersteund, waarbij ik prachtige jaren heb gehad en een veelheid aan ervaring heb opgedaan. Bij de zorgorganisatie ‘Nieuw Unicum’ te Zandvoort heb ik de Belbin Teamrollen geïmplementeerd, bij het concern teamleiders gecoacht en een team op de rails helpen zetten.

Langzamerhand ben ik opdrachten gaan doen voor de opleiding verpleegkunde bij de Hogeschool Rotterdam. Daar kwam ik al snel in contact met de Transfergroep waar ik trainingen en coachingstrajecten heb verzorgd voor diverse organisaties zoals Humanitas, Landsteiner en het Rijnlandziekenhuis. Als docent onderzoeker ben ik tevens 2,5 jaar actief betrokken geweest bij het project ‘WijkZorg Gevraagd!, waarbij we de rol van de wijkverpleegkundigen binnen drie grote ketenzorgorganisaties in kaart hebben gebracht en een handige tool hebben ontwikkeld.
Naast mijn eigen bedrijf PiaHelder, ben ik drie dagen werkzaam binnen de HBO-V, deeltijd variant. En kort geleden heeft een nieuwe uitdaging heeft mijn pad gekruist: het ontwikkelen van een minor ‘Wijkgerichte zorg’. Tevens is er een post-HBO opleiding voor zittende wijkverpleegkundige gestart door de Stichting Bevordering Wijkverpleegkundige.

 

Wat mij drijft, is het ondersteunen van mensen, zowel individueel als in teamverband, om aan te sluiten bij hun talenten en die optimaal in te zetten.

 

Belbin teamrollen

 

Ik ben geaccrediteerd voor de Belbin testserie (16pf, DCT, PPQ) en voor de Interplacemodule. Met deze module maak ik teamrolanalyses van personen, functies en teams. Sterkten, zwakten en mogelijkheden van personen en van teams breng ik in kaart. Tevens geef ik advies over de beste combinaties van teamleden in een team en over persoonlijke en loopbaanontwikkeling

 

Het mooie aan het teamrolconcept van Belbin is dat het uitgaat van ieders sterke punten en van het waarderen van het verschil. Een feest van herkenning en ontroering. ‘Play your strengths en stretch binnen jouw eigen mogelijkheden.’

  • Pia Helder
  • Overleg
  • Lelieblad
  • Schapengroep
  • Buddha